Film Tips!!




Orginaltitel: Towelhead
Genre: Dramakomedi
Regi: Alan Ball
Skådespelare: Toni Collette, Maria Bello, Aaron Eckhart, Peter Macdissi, Summer Bishil
Land: USA



"Nothing is Private", efter romanen "Towelhead" av arabamerikanska Alicia Erian, är hans långfilmdebut som regissör, och en modig sådan. Storyn är nämligen ett minerat fält av schabloner och fördomar som kan explodera rakt i plytet på oss men som Ball parerar snyggt.


Trettonåriga Jasiras mamma blir svartsjuk då nya hennes nya man intresserar sig för Jasiras sexuella knoppning och skickar henne att leva med sin libanesiske fader i Texas. Jasira har svårt att finna sig tillrätta hos sin strikta och samtidigt nyckfulla pappa som i sin tur har svårt med omgivningens fördomar. Det är 90-tal, Gulfkriget är närstående men han är den siste att försvara Saddam Hussein inför Gulfkriget.


Allt medan Jasiras söker all uppmärksamhet hon kan få, något den medelålders grannen med barn i samma ålder inte är sen att utnyttja.


Alltså hedersrelaterade problem korsade med pedofili men inte på det där svenska sättet med svårmod och tragedi, utan mer med småkomiska undertoner och utan tydliga offer - lite som i samma anda som "Juno".



Recensionen är tagen från en hemsida.







Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0